Slivovice 50% 0,5l + Hruškovice 50% 0,5l + Ořechovka 30% 0,5l v kazetě

1 179 Kč 974,38 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
16.11.2018

Dárková sada obsahující tři láhve - slivovici, hruškovici a ořechovku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Slivovici vyrábíme z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Vybíráme pouze velmi vyzrálé švestky. Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce připravíme kvas. Ten získáme tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Ovoce necháme přirozeně kvasit, tak vzniká ta nejlepší slivovice. Na 1l 50% ovocné pálenky spotřebujeme 9-13kg.

Hruškovici vyrábíme z kvalitních hrušek, které jsou velmi pečlivě vybírány a tříděny. Hrušky musí být velmi dobře vyzrálé. Nevhodné jsou ranní odrůdy hrušek, protože obsahují malé procento cukrů a také mnohem menší množství aromatických látek.
Celý process výroby začíná sklizní. Následně jsou hrušky nasypány do velkokapacitního šrotovníku, kde jsou hrušky rozdrceny, dále jsou dopraveny do vřetenového čerpadla, které je rozmělní na kaši. Vyzrálé hrušky kvasí min. 60 dnů, bez přístupu vzduchu. Charakteristické a aromatické prvky jsou do destilátu přeneseny díky tomuto kvašení. Proto je na něj kladen velký důraz.
Na přípravu 1l této 50% pálenky je potřeba 10-14kg hrušek, dle cukernatosti.

Ořechovka je tradiční český likér  se zajímavou hořko-sladkou chutí. Právě díky své přírodní nahořklé chuti je ořechovka s oblibou používána také jako žaludeční likér, který podporuje dobré trávení. Pro výrobu naší ořechovkypoužíváme prvotřídní vlašské ořechy, koření a kvalitní destilát. Ořechovku do lahví stáčíme po delším zrání, aby vynikla její výjimečná jemnost a bohatá chuť. Barva ořechovky je kaštanově hnědá a postupem stárnutí získává tmavší barvu. Její případný zákal není na závadu.